Modul în care lucrăm

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o preocupare majoră pentru fiecare dintre noi. Problemele care afectează sănătatea orală, simple sau mai complexe, îşi găsesc rezolvarea cu ajutorul serviciilor oferite de clinica noastră.

Pentru rezolvarea cariilor simple, a fracturile în smalţ asigurăm servicii de tratament odontal restaurativ.

Categoria serviciilor de estetică dentară include soluţii pentru obţinerea unui aspect plăcut al zâmbetului: poate fi suficient un tratament de albire, se poate recurge la aplicarea de faţete dentare sau coroane dentare integral fizionomice pentru atingerea obiectivului stabilit de comun acord cu pacientul. Alteori, rezolvarea problemelor de estetică necesită recurgerea la tratamentul ortodontic, de repoziţionare a dinţilor pe arcadă.

Pacienţii cu carii complicate, care au afectat integritatea ţesutului pulpar, beneficiază de serviciile de endodonţie, ce implică evacuarea conţinutului spaţiului endodontic, tratament medicamentos şi lărgirea corespunzătoare, prin tratament mecanic, a canalelor radiculare, urmată de obturarea canalelor cu materiale neresorbabile. După finalizarea acestei etape, în funcţie de amploarea distrucţiei coronare, se ia o decizie cu privire la modalitatea cea mai potrivită de restaurare a coroanei dentare: obturaţie, inlay, onlay, coroană de acoperire.

Adulţii, chiar de la vârstă tanără, pot suferi consecinţele prezenţei şi evoluţiei bolii parodontale, care afectează ligamentele de susţinere şi implantarea dinţilor in osul alveolar. Serviciile de terapie parodontală includ oferirea de tratamente ce au drept scop vindecarea leziunilor incipiente, acolo unde este posibil, incetinirea progresiei bolii sau limitarea consecinţelor evolutive ale acesteia. Chiuretajele dentare minuţioase, în câmp închis sau deschis, tratamentul antimicrobian, aplicaţiile LASER sunt mijloace eficiente de tratament la care recurge medicul specialist parodontolog pentru o obţine controlul evoluţiei bolii parodontale.

Serviciile de pedodonţie se adresează copiilor ce se confruntă cu prezenţa cariilor la nivelul dinţilor temporari sau al dinţilor permanenţi tineri. Medicul specialist pedodont sau medicul cu competenţă în Pedodonţie este familiarizat cu particularităţile situaţiei cu care se confruntă: dinţii temporari prezintă o grosime redusă a structurilor dure dentare, in timpul indepărtării leziunii carioase există un risc mai mare de a deschide camera pulpară, retenţia materialului de obturaţie in cavitatea realizată prin indepărtarea cariei este mai slabă, prin urmare materialul de obturaţie trebuie ales cu grijă, dintii permanenti tineri ridica probleme legate de formarea incompleta a radacinii, ce se finalizeaza abia după un număr de ani de la erupţia pe arcadă.

Urgențe

Acordăm o atenție deosebită urgențelor apărute în orele de program si rugăm pacienții programați să fie înțelegători cu astfel de situații imprevizibile.

Mai mult